pictoright
bok
dupho
platform bk
kunstenbond
bno
bbk
nvj-nvf
 cover
BEELD is

Waar Pakhuis de Zwijger Amsterdam

Wanneer Donderdag 16 februari 2023

Start: 15.30u (inloop vanaf 15.00u)

Einde: 17.30u (aansluitend drankje en hapje tot 19.00u)

Reserveren via Eventbrite.
We zitten vol, maar er is (ook via Eventbrite) een wachtlijst!

We vieren BEELD aan de hand van de baanbrekende resultaten van het onderzoek Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland.

Dit onderzoek laat onomwonden zien aan de politiek, publiek en de rest van de wereld wat wij als beeldsector zelf al wisten, dat dit een sector is waar je niet omheen kan.

Programma

Bart Drenth (voorzitter Federatie Beeldrechten) opent de middag en laat jullie even kort kennis maken met de Federatie Beeldrechten.

Het programma is in goede handen bij moderator Rowan Blijd, zij leidt ons vakkundig langs de volgende onderwerpen:

Madeleine van Lennep (directeur BNO/Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) en Paul Rutten (onderzoeker) nemen je mee in de belangrijkste resultaten van Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland en wat dit betekent voor de sector. Daarna wordt het rapport overhandigd aan Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Beeld heeft natuurlijk niet alleen economische waarde; beeld is verrassend, veelzeggend, waardevol en bovenal… overal!

Wie kan dit beter verwoorden dan Merel Bem?! Speciaal voor deze gelegenheid heeft zij een column geschreven waarin zij reflecteert op de waarde van beeld en hoe dit in de maatschappij (soms te weinig) tot uiting komt.

En hoe kijkt de beeldmaker zelf naar deze resultaten en de rol van beeld in de maatschappij? Met Sanne Boekel, Nadieh Bremer, Domenique Himmelsbach – de Vries, Bart Maat onderzoeken we mede aan de hand van hun werk het belang van beeld in brede zin.

Enige reflectie kan deze middag natuurlijk ook niet ontbreken. Het event wordt daarom live in beeld gebracht door illustratoren Naomi Arnaudova en Haru Sukegawa. Deze illustraties zullen tijdens het programma maar ook aansluitend bij de borrel te zien zijn.

Na het programma is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en na te praten tijdens een hapje en drankje in de foyer van de grote zaal van Pakhuis de Zwijger.

Reserveer snel, er zijn nog enkele plekken beschikbaar! Verzeker jezelf van een plek via Eventbrite.

 

 Klik hier voor meer informatie over de deelnemers van BEELD is.